Opas asuntosijoittamiseen – kuinka lasketaan asunnon sijoitustuotto?

Ajattelin kirjoittaa seuraavat tekstit oppaaksi sijoitusasuntojen maailmaan. Julkaisen kirjoitukset sarjana, joten seuraavat artikkelit tulevat jatkamaan samaa aihepiiriä eri kulmasta. Ensimmäisessä kirjoituksessa kerron, kuinka lasketaan sijoitusasunnon tuotto. Vaikka jokainen hyvä kiinteistönvälittäjä tietää laskukaavan ja perusperiaatteet (tai ainakin pitäisi tietää), niin tieto voi olla monille asiakkaille uusi. Valveutuneet ja sijoitusasuntokonkarit tietenkin poislukien.

Read More
Pauli PaunonenComment
Hyvä välittäjä?

Mistä hyvä kiinteistönvälittäjä Helsingistä? Tai erinomainen välittäjä Vantaalta. Tai paras asunnon myyjä Espoosta? Käsittelen tätä asunnon myyjälle oleellista kysymystä artikkelissa. Koska pelkkä omakehu ei palvele tarkoitusta, niin tein kodin myyjälle ohjelistan. Mitä enemmän välittäjällä on seuraavia hyviä ominaisuuksia, sitä suuremmalla todennäköisyydellä valinta osuu oikeaan.

Read More
Monopoliraha kielletty

Tämä artikkeli käsittelee asunnon tai kiinteistön hinnoittelun tärkeyttä. Miten hinnoittelu tehdään oikein ja mitä vaikutuksia sillä on toteutuvaan kauppahintaan ja myyntiaikaan.

Read More
Pauli Paunonen
Gin Tonic vs. huonelämmin Olvi

Mitkä ominaisuudet tekevät hyvän välittäjän? Asiaa käydään läpi ominaisuuksien ja esimerkkien avulla.

Read More
Härkää sarvista

Kirjoitus käsittelee fiilistä blogin aloittamisen suhteen. Positiivisia ja negatiivisiakin tuntemuksia, joita se allekirjoittaneessa herättää.

Read More