Ovien avaaja

asunnon-välittäjä-välittäjän-työ-arki-hyvä-välittäjä.jpg


MINKÄLAINEN ON VÄLITTÄJÄN TYÖVIIKKO?

Minkälainen on välittäjän arki ja mistä välittäjän työviikko koostuu? Monen yleinen mielipide on se, että kiinteistönvälittäjän työ on yksinkertaista, helppoa ja siitä maksetaan liikaa. Mikä oikeuttaa usean tonnin välityspalkkioon, kun käy avaamassa ovia ja hymyilemässä sunnuntaisin? Tein koonnin viime viikon kalenterin perusteella havainnollistamaan, mitä aktiivisen kiinteistönvälittäjän arki oikeasti on. Työn näkyvän osuuden, eli esittelyjen, ostotarjouksien ja tapaamisten pohjalla on isompi uurastus kuin moni tietääkään.

viime viikon työkalenteri:

Välittäjän-työviikko-skaalattu.jpg

VIIME Viikko numeroina:

 • 21 kpl tapaamisia

 • 27 tuntia 15 min toimistolla

 • Noin 472 km työajoa

Summa summarum tämä työ on paljon muutakin, kuin esittelyjä ja tarjouksen ottamista. Monesti tuttava tulee kertomaan, että on kova myymään. Avain ryhtyä menestyksekkääksi välittäjäksi on siis hallussa! Kyllä ja ei. Toki hyvä myyntitaito on erittäin oleellinen osa työtä, mutta ei missään nimessä yksistään menestyksen mittari. Aivan samalla tavalla kuin tarvitaan myyntitaitoa, tarvitaan myös istumalihaksia ja sisua tehdä perusasiat kunnolla silloinkin kun työpäivät venyvät ja työ seuraa kotiin. Karkeasti sanoen välittäjän pärjääminen on hänen suorituksiensa summa. Nämä suoritukset ovat paljon muutakin kuin myyntiä.

ESIMERKIKSI Asunnon myynti etenee normaalisti seuraavalla kaavalla:

 1. Asunnon arviokäynti
 2. Asunnon toimeksiantosopimuksen ja liitteiden tekeminen
 3. Asunnon asiakirjojen tilaaminen
 4. Asunnon myyntiin valmistelu (valokuvaus, kohteen kirjaaminen järjestelmään, myyntiesitteen luonti)
 5. Asunnon julkinen markkinointi ja myynti pitäen sisällään esittelyt
 6. Kodin tarjousneuvottelut
 7. Asuntokaupan valmistelu
 8. Asuntokaupan vetäminen 

Kun tämän prosessin tekee lähemmäs kymmenen kertaa kuukauteen joutuu paitsi myymään, myös tekemään TÖITÄ. Pitää olla paljon muutakin kuin ovien avaaja.

Pauli Paunonen