Hyvä välittäjä?

hyvä-välittäjä-helsinki-espoo-vantaa-paras-kiintestönvälittäjä-suositukset.jpg

Mistä hyvä kiinteistönvälittäjä Helsingistä? Tai erinomainen välittäjä Vantaalta. Tai paras asunnon myyjä Espoosta? Käsittelen tätä asunnon myyjälle oleellista kysymystä artikkelissa. Koska pelkkä omakehu ei palvele tarkoitusta, tein kodin myyjälle ohjelistan. Mitä enemmän välittäjällä on seuraavia hyviä ominaisuuksia, sitä suuremmalla todennäköisyydellä valinta osuu oikeaan.

Myyntitaito. Erittäin oleellinen ominaisuus hyvällä välittäjällä. Pelkkä esitteen jakaminen sunnuntainäytöissä ei palvele tarkoitusta. Tarjouksia ei saada, ne otetaan. Hyvä asunnon myyjä clousaa asiakkaalta tarjouksen kun siihen on saumaa. Asunnot eivät tosiaan kaipaa esittelijää, vaan myyjän.

Energia. Välittäjän täytyy huokua hyvää energiaa. Mieliala tarttuu tapaamisessa. Apaattinen välittäjä ei saa otettua ostotarjousta asiakkaalta samalla tapaa kuin positiivinen. Energia toimii lisäksi välittäjän polttoaineena. 60 tuntia viikossa töitä tekevä välittäjä tekee todennäköisesti enemmän töitä yksittäisen kohteen eteen kuin 20 tuntia viikossa töitä tekevä.

Focus. Parhaus tarkoittaa alasta riippumatta armotonta omistautumista. Hyvällä välittäjällä on harvoin aikaa tehdä useampaa muuta työtä välitystyön lisäksi. Kaikki jaettu aika on päätyöstä pois.

Hinnottelutaito. Paras välittäjä myy kohteet parhaaseen hintaan. Ennätyshinnan saa silloin, kun asettaa asunnon hinnan mahdollisimman realistiseksi kuitenkaan sortumatta alihinnoitteluun. Näin parannetaan mahdollisuutta saada kohteesta aikaiseksi hintakilpailu ja myyntiaika lyhenee.

Kokemus. Ei takaa yksistään onnistumista asuntokaupoissa. Fakta on kuitenkin, että kannattaa valita mieluummin LKV (laillistettu kiinteistönvälittäjä) kuin noviisi. Virhe asuntokaupassa sattuu todennäköisemmin myyntineuvottelijalle kuin laillistetulle kiinteistönvälittäjälle.

Alueen asiantuntemus. Iso etu, jos välittäjä on todistetusti myynyt samalta alueelta vastaavia asuntoja. Välittäjällä on potentiaalisia vanhoja asiakaskontakteja ja tietämystä alueen hintatasosta. 

Asiantuntijuus. Hyvän kiinteistönvälittäjän pitää tietää kodin myynnin perusasiat kuten kiinteistönvälityksen ja vuokravälityksen keskeinen lainsäädäntö ja hyvä välitystapa. Asiantuntijuus tässä yhteydessä pitää sisällään myös perustietämyksen myytävästä kohteesta. Ammattimainen välittäjä tietää perustiedot ja antaa selkeyttävät vastauksen kohteesta ostajalle. Näin hyvä välittäjä poistaa esteitä ostajan mielessä ja tarjous on taas askeleen lähempänä.

Toivottavasti listauksesta on apua. Kun alat etsimään hyvää kiinteistönvälittäjää kodillesi niin pohdi, täyttääkö välittäjä nämä edellä mainitut ominaisuudet. 

Tai sitten ole vain yhteydessä minuun.