Opas asuntosijoittamiseen – mitä voi vähentää vuokra-asunnon verotuksessa?

vuokratulojen-verovähennyskelpoisuus-verot-vero-pääomavero-verovähennys-sijoitusasunto-sijoituskämppä.jpg

Käyn tässä artikkelissa läpi vuokrattavan asunto-osakkeen verovähennyskelpoisuutta.

Mitä tulee asunto-osakeyhtiön lainsäädäntöön, suurin osa pelisäännöistä ovat juuri sellaisia, joita terveellä maalaisjärjellä voisi päätelläkin olevan. Tätä perusajatusta käytän paljon työssäni. Ajatusmalli pätee myös sijoitusasuntojen verotukseen: vuokratuloista voi vähentää kaikkia vuokraukseen liittyviä kuluja.

Hankintakulut:

Vuokratuloista voi vähenetää:

Kannattaa huomioida, että kulut pitää vähentää samana vuonna, jolloin ne on maksettu. Lisäksi asuntolainan korot ja järjestelykulut voi vähentää, mikäli on perinyt asunnosta vuokraa.

Verovähennyksiä kannattaa käyttää hyödyksi. Tässä korkean verotuksen maassa on oikeus ja kohtuus myös hyödyntää systeemiä sen laillisista puitteissa. Mikäli kirjanpito ja verottajan kanssa painiminen osoittautuvat liian työlääksi, on kirjanpitäjä aina oiva vaihtoehto. Kirjanpitäjään sijoitettu euro tuo useamman takaisin.

Lähteet:

  1. https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/vuokratulot/vahennykset/

Pauli Paunonen